2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További információ
Kapcsolatok
Bánhegyi Béla
Legnépszerűbb csengőhangok

A világsiker felé Zalaegerszegről

Még a tavasz folyamán készített néhány példányt első kislemezéből a zalaegerszegi Bánhegyi Béla, majd gondolt egyet, és elküldte őket az általa fontosnak tartott rádióknak, kiadóknak.

Béla a lemez elküldése előtt kiegészítésként készített egy oldalt a Myspace-en, majd pár héten belül valami olyan történt, amire nem számított. A kislemez három száma (Afterimage, Az Égiek, Existence part 1-3) néhány hónap alatt bejárta a nyugati országok ambient és chill out rádióit.

Világszerte sikeres

Amerikában a díjnyertes Low Mercury, és a Jazzylounge.com rendszeresen pörgetik a felvételeket, a Proton Radio B-Sides Showjában is feltűnt lemez pedig hamarosan a KSER 90.7 FM Starlit Skies műsorában lesz hallható. Tőlük északabbra, Kanadában a nagy múltú Ambient Ping rádió hónapok óta rongyosra játssza a teljes kislemezt.

Angliában DJ Terry Hawke a HFM 102.3 FM adó Chill Out Sessions műsorában játszotta a számokat, de az egyik track felkerült Mark Smith "Ambient Falls Podcast" című sorozatának 6-os részére is.

Ibizán Dj Malte a Kumharasban naplemente alatt tesztelte a számokat, Németországban pedig Leon El Ray chill out DJ a Glück und Seligkeit-ben játszotta az Égieket. A holland bázisú Therealthings Radio mindhárom számot rendszeresen pörgeti Space Stream részlegében.

A skótok is buknak rá

Skóciában Bruce Gall (aka Synthbruce) a kislemez teljes anyagát leadta Synthheaven című műsorában, mely a nem éppen elektronikus zenékről ismert rock247online rádióban vasárnap esténként jelentkezik.

A legfrissebb hír, hogy a chill out olasz nagyasszonya, Dj Sistasilvia az udinei Radio Onde Furlane Chill Out Babylonia című műsorában játszotta a kislemez két számát.

Hazánkban is bemutatkozott már

Magyarországon Bélának a Tilos Rádió Cökxpont Ambient műsorában volt lehetősége hazai hallgatóság előtt promótálni a lemezt, azóta itthon Pálmester az Electro Sound Systemből, és Dj Thomas a Stan and Pan Productions-ből játssza a számokat.

Béla zenéiről olyan rádióadók is elismerően nyilatkoztak mint a Somafm (UK), a Mystic Soundscapes (USA), és a Paxahau (USA). Hamarosan ezeken az adókon is várható a kislemez megjelenése.

Folyamatosan dolgozik

A jövőről annyit, hogy eddig két komoly érdeklődő volt a kislemez, illetve az album anyaga iránt, egy Angliából, egy pedig Amerikából, így a zenész méltán reménykedhet abban, hogy hamarosan leszerződik.  Az elkövetkezendő hónapok a debütáló nagylemez elkészítésével, és a live act megtervezésével zajlanak, nem kis munka ez tekintve, hogy most 5 év anyagát szeretné a hallgatók rendelkezésére bocsátani.

- HAK -

[2007.11.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még