2024. május 31. | péntek | Angéla, Petronella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elkészítette új anyagát Alba Hyseni
Ez remek! Magyarország volt a lépcső az albán énekesnőnek
Képgalériák
Alba Hyseni fotók
Kapcsolatok
Alba Hyseni

˝Zenei stílusok jönnek és mennek˝ -  Művészportré, Alba Hyseni énekesnővel

- Mit jelent számodra az „Inner – Mission?
- Ez a legösszeszedettebb, érzelmileg legsokrétűbb művészi munkám, amit a saját nevem alatt készítettem, márpedig készítettem eddig is rengeteg dolgot. A dalokat érzelmi energiákkal tölti fel az énekhang, olyan zenei világot teremtve, amiből nem hiányzik a mélység, a szívszorítás, a harmóniák, és az emelkedettség sem. Az anyag egy fajta intellektuális zenei felkészültségről, színesebb műfajismeretről tesz bizonyságot, és nem hiányzik a hiteles tolmácsoláshoz szükséges érzékeny, befogadó személyiség sem. Az elhangzó dalok, mint gyermek, női, emberi szemen keresztül a világ jó és rossz oldalát mutatják be.

- Megosztanál az olvasókkal az új albumodról egy pár gondolatot, hogy kik voltak a segítőid?
- A Chameleon Records gondozásában idén megjelenő „Inner-Mission” című végig angol nyelvű lemezén tizenkét nóta hallható, melyeknek szövegeit, vokáljait, valamint ének témákat én írtam. A lemezen Magyarország legjelentősebb jazz-és underground zenészei működtek közre, úgy mint Grencsó István tenor szakszafonon, Dóra Attila bariton szakszafonon, Hock Ernő nagybőgőn, basszusgitáron, Abbas Murad harsonán, Szilvási István, duó, azaz a roma féle vokalok az EXIT End Poverty című nótában, Sőrés Zsolt elektronikus brácsán, Sena Dagadu az Irie Maffiából duettben énekli velem a "Reality Blow " és a " Reflection " című nótákat, amire nagyon büszke vagyok, Gergacz Gábor és a Csigó Tamás a Beat Dis-ből valamint Bérczesi Róbert a Hiperkarmából és a jazz körökben igen ismert jazz gitáros hölgy, Kenesei Ráchel gitározott, gitároztak a lemezen.
Zseniális vonósnégyes : Bónitz Márton, Radics Ádám, Valkó Béla és Burai Zsolt, valamint Rozmán Zoltán és a Déri Zoltán a Beat Dis-ből működtek közre.
Különös köszönetem Csigó Tamásnak, a produceremnek, Balogh Gyulának a Chameleon Records vezetőjének hogy lehetővé tette ezen autentikus, de ugyan akkor gyönyörű, különleges lemez kiadását, valamint Balázs Bélának, aki ezernyi sáv mellett rendkívül tiszta és egyedi munkát végezett.

- Hol láthatunk és hallhatunk a nyáron, vannak a jövőt illetően elképzeléseid egy újabb lemez, esetleg videó klip megjelentetésére?
- Mindenképpen első sorban egy rendes és különleges szólistára kíváncsi és ügyes menedzsere van szükségem, mivel jelenpillanatban semmi más nem hiányzik a produkciómnak annyira, mint egy rendes menedzsment. Egy alapos alapos európai turnét szeretnék létre hozni, valamit egy rövid idő múlva egy maxi lemezt, amely legalább hat kiváló
remixet tartalmazz. Mivel a lemez kiadással késtünk egy kicsit nyilvánvalóvá válhat a rajongók – hallgatók számára az, hogy a nyári fesztiválok és koncerthelységek emiatt is
mellőzhették a produkciót, mely valljuk be őszintén, egy és egyetlen Magyarországon, mely ezt a fajta autentikus hangzást és felkészültséget képes tükrözni. Továbbá nagyon szeretném, ha sokan írnának a lemezről, mert érdekelnének a különböző fajta megközelítések, hogy az adott kritikust, milyen színben érintik ezek a nóták. Szeretnék ősszel egy nagy koncertet, egy ünnepélyes lemezbemutató koncertet, melyen minden zenész részt vesz, aki a lemezben közreműködött. Mivel ennél nagyszerűbb dolgot nem is tudnák elképzelni, így ennek a kivitelezését a 38 – as hajón tudnám elképzelni.

A nyáron még a " Reality Blow " vagy a "Breathing Rain " című nóta lesz a terítéken, melyhez klipet szeretnék forgatni, és természetesen sok - sok koncertet, szép időket…

- Tamás István -

[2011.08.11.]

« előző oldal  (4. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
A nap, amikor öt esztendő...

Dimash nagykoncert Budapesten
Dimash Qudaibergen, a kazak énekes , teltházas, nagyszabású,...

Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
beszámolók még