2024. június 7. | péntek | Róbert nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Különleges énekverseny indult a rajzfilmcsatornán
Kapcsolódó Kiadványok
Halász Judit: Hívd a Nagymamát!
Kapcsolatok
Halász Judit
Legnépszerűbb csengőhangok

Hol vagy Bóbita?

Ébredj kis Balázs: Ha gyereklemez, akkor a kisfiú kis Balázs. Emlékszem, volt mikor altatták (József Attila, Altató című versét korábban már megzenésítették), most ébresztik. Nagyon szép dal, nagyon szép szöveggel. Útravaló lehet ez minden kisgyereknek.

Tél cirkuszában hóbohóc: Szintén a gitár és a dob játékát emelném ki, nagyon tetszett zeneileg a dal. A szöveg is aranyos, a gyerekeknek biztos érteni fogják: pajkos, huncut.

Kikiáltó: Olyan volt, mint egy skót focicsapat indulója. Mintha ezernyi skótduda szólalt volna meg a nótában. Igazi vásári hangulatot idézett, Halász Judit a vásári árus szerepébe bújt, színésznői nagyságát egyértelműen kiéreztem a dalból.

Varjúlakodalom: Ahogy a lagziból, úgy ebből a felvételből sem hiányozhat a tangóharmonika. Lakodalmi képet fest elénk, régen megszűnt lakodalmi hangulatot elevenítettek fel benne.

Szaporavers: Ötletes szöveg a kismalacról, aki könnyű mateklecke elé állítja a hallgatót, sőt még a malacok jellegzetességét is bemutatja. A zene rockos volt, nekem tetszett.

Sétahajó: Ahogy himbálózik a hajó, úgy ring a dallam. Kirándulásról szól, boldog percekről, amit a kisgyerek az édesapjával tölt el.

Ima a gyermekekért: Szabó Lőrinc szép versének megzenésített variációja zárja az albumot. A művésznő imát mond a gyermekekért, amire úgy érzem hatalmas szüksége van a kicsiknek a mai világban, ahol annyi veszély érheti őket. Halász Judit hangjából a búcsú színezetét éreztem ki, de remélem csak ezen a lemezen mondott végszót…

A dalok között, több kis rövidke gyermekverset is hallhatunk, ezekre külön nem tértem ki, ilyen is, olyan is van közöttük, ám igazából nem sok mindent mondtak nekem.

Bóbita és Sehall selát Dömötör nekem nagyon hiányzott
Nagy kavarodás van bennem Halász Judit Hívd a nagymamát! című albumát illetően. Kettősséget érzek, mert zeneileg és énekhangilag azt kaptam, amit vártam, s azt a lécet, amit én magasra állítottam, gond nélkül átugrották. Ám a szöveg az valahogy nagyon nem stimmelt, legalábbis nálam.

Mondhatom, hogy Halász Juditra (és Peremartoni Krisztinára) nőttem fel, voltak kottás könyveim is. Énekeltük a dalokat naphosszat. Elég ha a Boldog születésnapot, a Bóbitát, a Luca babát említem, persze még hosszasan sorolhatnám. Azokban a dalokban még most is találok mondanivalót. Ezekben azonban sajnos csak elvétve. Nem tudom, a gyerekek vagy én változtam-e, de valami vagy valaki biztosan. Maradjunk annyiban: a zene és Halász Judit hangja nagyon tetszett, a szövegek nagyon nem, de a hiba nyilván bennem is van: vagy nagyon gyerek maradtam, vagy nagyon felnőtt lettem...

Havassy Anna Katalin

[2007.03.02.]

« előző oldal  (3. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még