2024. május 30. | csütörtök | Janka, Zsanett nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Memo a Myspace-n
Memo Records
Kapcsolódó cikkek
Minőségi zene pár ezerért
A Chi legyen Veled!!!
Szövetség a reggae zenéért
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Van új a nap alatt
Kapcsolatok
Memo Records
Love Alliance Sound System

Van új a nap alatt



Dj Rocksteady (Schőner Dániel) hip-hop producer, de a reggae és a dancehall is a kedvenc stílusai közé tartozik. Erről árulkodik a számos reggae lemez, melyeket nem szokott eldugdosni, hanem szívesen játssza őket mindenféle bulikon. 2000-ben kezdett zenélni, a veszprémi Revolutionerz Crew alapítója.

Selekta Biggiebwoy (Nagy Gábor) Love Alliance Sound System oszlopos tagja, a reggae és dancehall rajongóknak nem kell bemutatni. Heti rendszerességgel fellép a Trafó Bár Tangóban rendezett "Dancehall Fever bulikon" és minden csütörtökön hallható a Tilos Rádió "Tune in" c. műsorában.

Sun a Memo Records mozgatórugója. Ő intézi a kiadó körüli teendőket. Bár nem ír zenét, Aadre-val szokott néha „zenéken agyalni”. Amennyiben a lemezjátszók mögé áll, általában reggae-t és dancehall-t játszik.

Kiadványok, tervek

Az első megjelenésük tehát egy válogatáslemez, amely a kiadó körül csoportosuló producerek zenei ízlésének a sokszínűségét is hivatott bemutatni. A korong másfél évig készült és mindenki otthon dolgozott, mind a szövegekkel, mind a zenével. A „Van új a nap alatt” c. lemezen vendég MC-ből sincs hiány: szerepelnek rajta régi arcok, de a feltörekvő generáció is képviselteti magát. Közreműködik tehát Busa, Polskie, Kemon, Phreek, Akkezdet Phiai, Ryzo&Suppah, Cyborg, Fönix és Ready, akik mind-mind saját szöveget írtak a már kész alapokra. Az MC-k segítségével jobbnál jobb szövegekkel csinosított szerzemények mellett, találhatunk nagyon jól eltalált instrumentális és kísérletezőbb alapokra helyezett felvételeket is.

A lemez szerzői kiadásban jelent meg és a terjesztésről is a Memo gondoskodik. Az album vinylen is megjelent, hiszen mégis csak hip-hop-ról van szó: kell a tű alá is belőle pár darab. A bakelit változat amolyan mini-album, csak 10 számot tartalmaz.

A csapat dolgozik a következő anyagon: valószínűleg tavasszal jelenik meg Ozon aka Ozybrks szerzői albuma mely egy igazi absztrakt hip-hop lemez lesz. Természetesen ennél az albumnál is számíthatunk vendég MC-kre, mégpedig Sena, Ponza, Busa és Kemon személyében.

Egy másik album is készül a kiadónál, melyet a már említett Nad és DJAadre nevével fémjelzett lemez, mely a Memo "lágyabb" vonalát képviseli és nem kifejezetten hip-hop lesz.

A csapat a zenekészítés mellett sok buliban is megtalálható: egyénileg az ország minden pontján pakolják a lemezeket, de a Memo-s bulik alkalmával is próbálnak minél több helyre eljutni.

-nagymester-

[2007.02.04.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
A nap, amikor öt esztendő...

Dimash nagykoncert Budapesten
Dimash Qudaibergen, a kazak énekes , teltházas, nagyszabású,...

Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
beszámolók még