2024. május 29. | szerda | Magdolna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Nomada
Yellow Spots
Honeybeast
Sunscreen
The Dead Guys
Kapcsolódó események
Groove Armada / Coldcut / De La Soul / Anima Sound System / DJ Ronin / DJ Palotai
[2006. november 18.
szombat 19:00]
Heineken Thirst Studio Line Up
[2006. október 18. este - este]
Heineken Thirst Studio Line Up
[2006. október 25. este - este]
Heineken Thirst Studio Line Up
[2006. október 31. este - este]
Heineken Thirst Studio Line Up
[2006. november 8. este - 0000.00.0. este]
Heineken Thirst Studio Line Up
[2006. november 16. este - este]
Thirst Studio Záró Gála
[2006. november 19. 19:00 - este]

Megszületett a zsűri döntése

A döntőbe jutott zenekarokról:
Nomada
A Nomada zenekart 2003-ban alapította a roma származású énekes-gitáros Balogh Gusztáv. A Nomada a magyarországi cigányzenei hagyományból merít, azonban teljesen egyedi hangzású zenét hoz létre a különféle stílusok elegyítésével. Dalaiban szinte mindig érezhető a négynegyedes esztam , melyet a kanna, a szájbőgő és a ritmusgitár teremt meg. A cigány ének- és ritmusvilágot a dob és a basszusgitár groove-jai tovább gazdagítják, színesítik, azonban a szólisztikus hangszerek, a tangóharmonika és a hegedű által teljesedik ki az a speciális hangzás, melybe a cigány folklór mellett számtalan egyéb népzenei stílus (latin, spanyol, arab, szerb) is beleolvadt. A dalok lovári cigány nyelven szólalnak meg, nagy részben a cigányok életet mutatják be. A Nomada erőteljes és egyedi hangzása az együttestagok sokirányú zenei képzettségének és ösztönösségének köszönhető.

Tagok:
Balogh Gusztáv - gitár-ének, Balogh Tibor - cajon, kanna, ütőshangszerek, Ballay Gergő – dob, Boros Attila – basszusgitár, Szirtes Edina – ének, hegedű, tangóharmónika

Yellow Spots
A magát csak "belezős rakkendroll" zenekarként számon tartó, budapesti Yellow Spots egy abszurd rock&roll csapat morbid humorú szövegvilággal, nagybőgővel és fúvósokkal. Johnny Rotten és Fenyő Miklós nászából született zenéjükhöz Sade márki művei és Lucio Fulci B-kategóriás horrorfilmjei nyújtanak inspirációt. A zenekar ötlete valamikor '95-ben fogan meg Schlekman Dániel fejében, mikor is eszébe ötlik, vajon hogyan is festene, ha akkori két kedvenc zenei irányzatát - vagyis a dixieland-et, valamint a Toy Dolls által is fémjelzett vidám, infantilis punkot - egy zenekar keretein belül ötvözné. A Yellow Spots jelenlegi értelmében aztán csak 2003 novemberében alakul meg. Azóta átlagosan évi 50 koncertet adnak különböző klubokban, fesztiválokon és két demo cd-t készítettek el.
A zenekar tagjai:
Schlekman Dániel: dob, Ambrózy György – ének, Farkas Violetta – trombita, Fenyves Márk – gitár, Jász Zoltán – nagybőgő, vokál, Képíró Miklós – harsona, Papp Luca - szaxofon

SUNSCREEN
A SUNSCREEN-t négy soproni fiatal alakította még 2000-ben, klasszikus gitár-basszus-dob-ének felállással. A kezdeti grunge rockból az évek folyamán valamiféle punk-rock lett, enyhe funky behatással, amelyben nincsenek nagy gitárszólók, se nagy dobszólók, csak egyszerű dallamok, angol szövegekkel. Négy demófelvételt készítettek el, számos jó kritika jelent meg róluk a magyar zenei sajtóban. Mindig energikus koncertjeiket hazai és külföldi (Ausztria, Németország, Csehország, Szlovénia, Horvátország)
klubokban és a legnagyobb magyar fesztiválokon adták, de szerepeltek már néhány jelentős külföldi fesztiválon is. Sikerrel szerepeltek magyar, osztrák és német tehetségkutató versenyeken is.

Tagok:
Auer László – basszus, Fekete Gergely – ének, Paduts László – gitár, Zistler Roland - dob

The Dead Guys
A Dead Guys egy négytagú zenekar, amely eredeti, vérbeli rock and roll-t játszik blues-os és funky-s motívumokkal. Az énekes-gitáros-dalszerző Jeff Skóciából, Nino a gitáros Szerbiából származik, míg András a dobos és Ákos, a basszusgitáros magyar.
A zenekar tagjai több, mint egy éve találkoztak egymással és azt a célt tűzték ki maguknak, hogy feldolgozások helyett saját, eredeti anyag létrehozásán fognak együtt dolgozni. Elmondásuk szerint az erős kávé, a skót eső és a jó rock and roll ( Jefferson Airplanes-től Sid Barret-ig) hatott a csapatra és inspirálja őket. Többször játszottak különböző budapesti koncerthelyeken és felléptek a 2006-os Sziget Blues színpadán. Demo cd-jüket házi stúdiójukban rögzítették.

A zenekar tagjai:
Jeff Cunningham – gitár, ének, Bolgár András – dob, Nikolc Nino – gitár, Toperczer Ákos - basszusgitár

Honey Bee
Több éve együtt játszó, tapasztalt zenészekből álló zenekar e név alatt 2005 februárjától készíti számait. Bár új a név, máris a legnagyobb helyi fesztiválokra kapott meghívást, több tehetségkutató versenyen is kiemelkedően szerepeltek és néhány rádióban élőben adhatták elő szerzeményeiket. Nagyon termékeny zenekar, folyamatosan készítik új számaikat, amelyeket leginkább az elektro rock stílusba sorolhatunk. Koncerteiken szívesen játszanak feldolgozásokat is kedvenceiktől, mint pl: Alanis Morisette, RedHot Chilli Peppers, Eagle Eye Cherry, Macy Gray... Számaikat kivétel nélkül -az énekesnő Ausztrál származása miatt - angol nyelven írják és nagyon forró hangulatú, emlékezetes koncerteket adnak.

A zenekar tagjai:
Hodászi Klára – vokál, hegedű, Tatár Árpád - gitár, Kovács Zoltán - gitár, Kiszin Miklós - basszusgitár, Kovács Tamás - dob, Czutor Anett - ének

- Showhivatal -

[2006.10.10.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Május 17-én kilencedik Budapest...

Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
Április 27-én újra a...

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
beszámolók még