Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2016. május 1. | vasárnap | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
Ajánljuk! Zenelejátszók itt
Magyar Zenész Bázis
Online jegyrendelés itt
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolatok
Illényi Katica

Illényi Katica újévi koncertje a Műpában

Illényi Katica újévi koncertjére a Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében kerül sor január 4-én. Az előadás előtt több mint egy hónappal már elkeltek a jegyek. Köszönhető ez a Liszt-díjas hegedűművész népszerűségének és talán az előadáson bemutatásra kerülő különleges, a világon is ritkaságszámba menő hangszer első magyarországi bemutatójának, a Thereminnek.

A koncert vadonatúj repertoárja számos különlegességet tartogat. Egy világkörüli zenés utazásként jellemezhetnék röviden ezt az estet, ami a  80 nap alatt a Föld körül c. film zenéjével indul és észrevétlenül vezet át bennünket műfajokon tér-és időhatárok nélkül.

A műsorban dominál a humor, pl  Rimszkij- Korszakov Dongo-ja  boogie-woogie-ban szólal meg, s a röpködő kottalapok és felborult kottaállvány között megismerhetjük, nem is olyan könnyű a dolog a helyes kottalapozás. Bemutatásra kerülnek Bizet: Carmen c. operából a Habanera és a Bohém tánc áriák, ezeket jellemzően operák színpadán mutatják be az operaénekesek vagy koncertpódiumon a legnagyobb hegedűsök.

Az áriákat hegedűre átdolgozta Pablo de Sarasate, Carmen Fantázia címmel. A két változatot egyszerre még soha nem adta elő senki egyszemélyben, de január 4-én  meghallgathatjuk ezt is Illényi Katica előadásában. Az előadás további érdekessége lesz Ravel Bolero-jának hegedű-tánc performansza, az Illényi testvérek, Anikó és Csaba előadásában megszólaló Sorrento-i emlék, a Granada és az O sole mio Pavarotti nyomán.

Hamarosan érkezik karácsony - hangolódj, készülj velünk.

A Csillagok háborúja és Indiana Jones mellett az E.T. c. film dallamai is felhangzanak Andras de Laszlo ( Berlin)  trombitáján és Frank Sinatrát is megidézi Katicával egy világhírű duettben.  Edith Piaf után pedig a szteppcipő és a dob párbaja fokozza a hangulatot, és természetesen Michael Jackson sem maradhat ki a fináléból.

Illényi Katica küldetésének megfelelően ezúttal is megszólalnak magyar szerzők művei. Most élő zenei kísérettel,  Játék és Muzsika formájában, hitelesen Czigány György vezetésével vetélkedhetnek a nézők 10 percben, melyik magyar műnek mi a címe vagy ki a szerzője.

A művésznő nem tervez délutáni előadást a nagy érdeklődés ellenére sem a televíziós felvétele miatt.

Akik számára pedig, akik  lemaradtak a koncertről jó hír lehet, hogy a televízióban mostanában sokat láthatják Illényi Katicát, többek között a Ridikül, a Családbarát, a Kívánságkosár, a Szerencseszombat c. műsorokban, és megnézhetik Illényi Katica előző koncertjét is a Muzsika tv-én, mely a Müpában készült, szintén a Győri Filharmonikusokkal:

december 13, 07:00, december 14. 11:30, december 15, 23:00, december 20, 07:00, december 21. 11:30, december 29, 23:00,  december 27, 07:00, december 28. 11:30,, december 29, 23:00 január 3. 07:00,  január 4.  11:20 és január 5 22:50.

Kérdésünkre még azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Illényi Katica jövőre évzáró-és évnyitó koncertet is tervez.

[2013.12.11.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Egyszemélyes zenekar zenész [2016.05.01.]
Hobbizenekar Dobost Keres zenekar [2016.04.30.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Világzene és poénok a MOM színpadán 
A fesztiválon szinte minden koncert késve kezdődött,...

Fantasztikus koncert, némi késéssel - Billy Cobham Budapesten
A Get Closer Budapest Jazz Fest...

Álló vastaps a Cyrano bemutatója után
Herr Dirkschneider befejezte! - Back To The Roots Tour 2016
beszámolók még