Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. január 18. | szerda | Piroska nevenapja
Ajánljuk! Zenelejátszók itt
Magyar Zenész Bázis
Online jegyrendelés itt
   
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
Toldi próba

Április 13-án ismét jön a Toldi musical - jegyek itt az előadásokra

A Toldi-zenés Meskó Zsolt rendezésében, Román Sándor koreográfiájával, Zoób Katti jelmezeivel és a musical világából ismert sztárénekesekkel válik tökéletessé.

A darabhoz egyedi muzsikát komponált a Ghymes együttes tagja, Szarka Gyula, aki három éve már egy egész lemezre való dalt készített Arany János 1846-ban írt műve alapján. A március 23-án bemutatásra kerülő darabban ez a tizenhárom szerzemény is helyet kapott. A Toldi című zenés költemény végső arculata pedig a Román Sándor koreográfussal, és Meskó Zsolt rendezővel kiegészült alkotói gárda együttműködéséből született meg.

"A legnehezebb feladat annak eldöntése volt, hogy mely részleteket emeljük ki az eredeti műből, illetve mivel egészítsük ki azt, hiszen Arany János nem színpadra szánta a művét" - mondta el Meskó Zsolt a produkció sajtópróbáján. Az előadás középpontjába a fiúból férfivá válás folyamata került: egy fejlődésregény, amelynek van kezdő- és végpontja.

Lájk, ha szereted a musicaleket.

 
"Elsősorban nem az Arany-féle rettenthetetlen vitéz érdekelt, hanem az út, ahogy egy mélyből induló, és még gyilkosságba is keveredő fiatalember a saját megtisztulásán keresztül eljut oda, hogy le tudja tenni a gyilkosság terhét, és képessé váljon olyan feladatok elvégzésére, amelyekben megtalálja önmagát, illetve a világban elfoglalt helyét" - mutatott rá a rendező.

Meskó Zsolt szerint ez a fajta lelki út - amelyet kiemelt a történeti jellegéből - a mai ember számára is izgalmas: együtt gondolkodóvá teheti a közönséget a darabbal. A RaM Colosseum kiépítése erős inspiráció volt a rendező számára, aki egy szakrális teret álmodott a színpad közepére, ahol mintegy szertartásként mutatják be a fiúból férfivá válás útját.

Aktuális előadások
2013. Április 13. Szombat, 15:00 - Jegyvásárlás
2013. Április 13. Szombat, 19:00 - Jegyvásárlás

A lelki mozgásokat öt lélekhang jeleníti meg, akik narrátorként mesélik el a közönségnek a "beavatási mesét". Az öt lélek különlegessége, hogy néha belépnek egy-egy figura bőrébe, és mindegyikőjüknek van egy táncos megfelelője, akiket az Experidance Produkció művészei keltenek éltre. Toldi Miklós figurája azonban egyetlen személyben jelenik meg, színészként, énekesként és táncosként is. 

Képekben a darab premierjétől- klikk a fotóra

A főhős szenvedélyét és indulatait három démon idézi meg, akiket Toldi három próbatétellel tud legyőzni. "A népmesei jelleg - amely benne van magában a történetben is - azért jó párhuzam, mert minden népmese egy fejlődéstörténet, amelyet azért mesélnek az idősebbek az ifjabbaknak, hogy olyan tudást adjanak át, amelyet ők már megszereztek, és amelyre szükség van az élet kiteljesítéséhez" - mutatott rá a rendező. 

A Zoób Katti divattervező jelmezeivel fűszerezett zenés költemény másik különlegessége egy beírt lányalak: egy női szempár, amely 2012-ből érkezik, és keresi a saját férfiját. A nézőtérről érkező alak különös fénytörésbe helyezi az egész történetet, és felerősíti Toldi lelki folyamatait.   

[2013.03.04.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
dirty/hard rock zenekar [2017.01.11.]
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2017.01.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Játékos muzsika (tízszer) tíz percben - MozArt Group koncert Pécsett 
Tudták, hogy a rock and...

Ismét a Főnixben zárt a Tankcsapda - Koncertbeszámoló Debrecenből - képekkel
Tavaly a...

Balett a pedálokon  - a Kiscsillag ünnepi koncertjén jártunk
A karácsony dalai csendültek fel Rhoda Scott és Varnus Xavér koncertjén
Természetesség és profizmus: Eros Ramazzotti Budapesten koncertezett - képekben
Ákos tökéletes évzáró koncertet adott - képekben
BrainD.O.G.s - zenés éjszakai mesedélután felnőtteknek 
beszámolók még